Słodkość można podarować prosto od serca. Smakować, będzie jeszcze pyszniej jeśli będzie zdrowa i ekologiczna bez chemii, konserwantów, sztucznych składników. Prezentujemy przepis na czekoladowe serca – wegańską pyszność, którą przygotujecie szybko ze swoimi pociechami lub znajomymi.
Czekoladowe serca
Składniki:
Przygotowanie:
1) Umieścić orzechy w misie blendera i dokładnie połączyć. Dodać daktyle i jeszcze raz zblendować. Można na tym etapie dorzucić inne dodatki: nasiona chia, siemię lniane, inne suszone owoce.
2) Wylepić masą dno przygotowanej foremki (20x20 cm) i włożyć ją do lodówki.
3) Masę można pokroić na kwadraty i w ten sposób otrzymać surowe brownie.
4) Aby otrzymać serca, wystarczy wyciąć kształty za pomocą małych foremek.
Uczestniczy warsztatów w ramach projektu "EkoRynek - jeMY zdrowie!" finansowanych z Programu FIO Śląskie Lokalnie 2016 już przetestowali przepisy. Smacznego!