Pełno uśmiechu, pyszności, rodzinnej atmosfery i zdrowych słodkości – tak może wyglądać rodzinne przyrządzanie ekologicznych, wegańskich deserów. Tylko certyfikowana żywność, naturalne cukry, brak chemii i proste przepisy. Nie trzeba kupować niezdrowych batonów, czy cukierków. Prezentujemy przepis na mini snickersy – wegańską pyszność, którą przygotujecie szybko ze swoimi pociechami lub znajomymi.
Mini Snickersy
Składniki (10 batoników):
Przygotowanie:
1) Namoczyć daktyle we wrzątku na 15 minut. Następnie odcedzić je i dokładnie zmiksować blenderem.
2) Pokroić banany na plastry. Połowę plasterków posmarować karmelem z daktyli a drugą połówkę masłem orzechowym.
3) Zlepić obie połówki z różnym nadzieniem.
4) Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i polać nią każdą pralinkę bananową. Poczekać aż czekolada lekko zastygnie i posypać czekoladki posiekanymi orzechami. Ułożyć mini snickersy na talerzu i przełożyć do lodówki.